Ekler:
Dosya
Bu dosyayı indir (H-AdliYilDua.pdf)H-AdliYilDua.pdf

ÇGD, 'Yeni adli yıldan beklentimiz hayırlı olması değildir. Adalet Bakanlığı binası yıkılıp yerine çocuk parkı yapılsın' dedi.

2 Eylül 2021 tarihli haber: Yargıtay binası açılışı: Diyanet İşleri Başkanı'nın duasına Yargıtay Başkanı cübbesiyle eşlik etti - Yeşil Gazete (yesilgazete.org) 

Yargıtay Yeni Hizmet Binası, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın katıldığı törenle açıldı. Törende Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dua ederken, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca da üstünde cübbesi varken duaya eşlik etti.

Törende Diyanet İşleri Ali Erbaş, kurdele kesiminden önce dua etti ve fatiha okuttu. Ali Erbaş, duasında yeni Yargıtay binasını “muhteşem” diye överken, “Yargıtayımızın muhteşem binasının açılışında ellerimizi sana açtık, bu muhteşem eseri milletimiz için hayırlı eyle Allah’ım” dedi.

Duaya, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca da üstünde cübbesiyle katıldı.

Yeni yargı paketi için kolları sıvadıklarını belirten Erdoğan ise yaptığı konuşmada, “Devletin dini adalettir. Eğer bir devlette adalet yoksa onun hangi sistemle yönetildiğinin önemi kalmaz” diye konuştu.

Görüntüler sosyal medyada tepki topladı.