Ekler:
Dosya
Bu dosyayı indir (H-TerorleMucadele.pdf)H-TerorleMucadele.pdf


“Terörü Hep Birlikte Durdurabiliriz Projesi” kapsamında daha önce çeşitli kurumlardaki çalışanlara verilen konferans din ile rehber öğretmenlere de verilmeye başlandı.

22 Eylül 2021 tarihli haber: Din öğretmenlerine terörle mücadele konferansı - Evrensel


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen bir yazıda, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri ile rehber öğretmenlerin emniyet tarafından verilecek “Terörü Hep Birlikte Durdurabiliriz Projesi” konferansına katılmaları istendi.

Emniyet tarafından düzenlenen bir proje çerçevesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine de terörle mücadele misyonu biçildi. Emniyet Genel Müdürlüğünün “Terörü Hep Birlikte Durdurabiliriz Projesi” kapsamında daha önce çeşitli kurumlardaki kamu çalışanlarına, müftülere, üniversite öğrencilerine verilen konferans okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri ile rehber öğretmenlere de verilmeye başlandı. Emniyetin daha önce yaptığı konferanslarda, projenin amacı “devlete olan güven ve desteğin güçlendirilerek terörle mücadelede halk desteğinin arttırılması, terör örgütlerinin propagandalarının etkisiz hale getirilmesi, bu örgütlere karşı toplumsal refleks ve bilincin geliştirilmesi”, “Terör örgütleri tarafından din ve dini değerlerin istismar edilmesinin önüne geçebilmek, örgütlerin eleman temin etmelerini engellemek, dini istismar eden terör örgütlerine katılanların teslim olmalarını sağlamak, terör örgütü yapılarına karşı ilgili kurumlarla koordineli bir çalışma yürütülerek etkin bir terörle mücadelenin sağlanması” olarak tanımlanıyor.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bütün okul ve kurum müdürlüklerine “Terörü Hep Birlikte Durdurabiliriz Projesi” adı altında verilecek eğitim için yazı gönderdi. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan projede Terörle Mücadele Şubesi tarafından yürütecek eğitim için okullardaki Rehberlik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden en az birer öğretmenin katılması istendi. (Ankara/EVRENSEL)