Ekler:
Dosya
Bu dosyayı indir (H-MEBImam.pdf)H-MEBImam.pdf


Talim ve Terbiye Kurulu üyeliğine din eğitimi alanında çalışmaları olan İşleyen’in atanması dikkat çekti. MEB’de bakandan bakan yardımcısına ve genel müdürlüklere birçok kişi ya imam hatipli ya ilahiyatçı.

5 Haziran 2022 tarihli haber: MEB’in gözdesi imam hatipliler (birgun.net)

Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) Bakan Mahmut Özer göreve geldiğinden beri yapılan değişikliklere bir yenisi eklendi. Talim ve Terbiye Kurulu üyeliğine Dr. Ahmet İşleyen atandı. İşleyen’in çalışmalarının önemli bir kısmının din öğretimi alanında olması ise dikkat çekti.
İşleyen 1999 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2000 yılında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atandı. Ankara Üniversitesi’nde 2002 yılında Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalında, tefsir alanında yüksek lisansını, 2008 yılında da doktora eğitimini tamamladı. 2014-2022 yılları arasında MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nde Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı olarak görev yaptı. Din eğitimi alanında öğretim programı geliştirme süreçleri, ders kitabı yazımı, uzaktan eğitim, dijital içerik üretimi gibi çalışmaları yürüttü. İşleyen aynı zamanda okulöncesi çocuklarına din dersi zorunluluğu tavsiyesi verilen 20’nci Milli Eğitim Şûrası’nda aktif olarak görev aldı.
İşleyen MEB’deki imam hatip ya da ilahiyat çıkışlı tek kişi de değil. Bakan Özer’den yardımcısına kadar birçok kişi bu durumda.

Bakan Mahmut Özer: AKP içindeki birçok kadro gibi o da imam hatipli. Özer 1988 yılında Tokat İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu.
Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz: Lise öğrenimini Develi İmam Hatip Lisesi´nde, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi´nde tamamladı. Lisans eğitimi sırasında hafızlık yaptı. Yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı’nda, doktora çalışmasını da Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı´nda tamamladı.

2 Ocak 2014 tarihinden itibaren Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü olarak görev yapan Nazif Yılmaz 8 Ocak 2022 itibariyle Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak atandı.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger: 1969 yılında Bursa’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Bursa’da tamamladı. 1992 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi ve aynı yıl meslek dersleri öğretmeni olarak atandı. 2003-2021 arası çeşitli illerde şube müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve il milli eğitim müdürlüğü görevlerinde bulundu. Dülger 9 Ağustos 2021’de Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü oldu.

Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül: Aynı zamanda eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün kardeşi de olan Mehmet Nezir Gül Nizip İmam Hatip Lisesi'ni bitirdikten sonra Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Gül, ardından Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nde görev yapmaya başladı. Gül, 2017'de dönemin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın kararıyla Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne atandı. Ziya Selçuk’un göreve gelmesinden kısa bir süre sonra Gül, Mart 2020’de Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü oldu. Gül, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer döneminde de kurum içi yolculuğunu sürdürdü. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nde Nazif Yılmaz’dan boşalan yer Mehmet Nezir Gül ile dolduruldu.