Ekler:
Dosya
Bu dosyayı indir (H-DinCocukKitap.pdf)H-DinCocukKitap.pdf

19 Şubat 2023 tarihli haber: Diyanet Vakfı, deprem bölgesine “acil ihtiyaç” olarak dini içerikli çocuk kitabı gönderdi - Evrensel

Deprem bölgesindeki çocukların, ısınma, barınma, eğitim, tuvalet gibi temel ihtiyaçları henüz tamamıyla karşılanmamışken Diyanet Vakfı, deprem bölgesindeki çocuklara dini içerikli kitaplar gönderdi.
Maraş'ta 14 gün önce meydana 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından depremzedelerin ve özellikle çocukların pek çok ihtiyacına karşı talepler sürüyor. Özellikle barınma ve ısınma konusunda, çocukların aşılanması konusundaki eksikliklere dikkat çekilirken deprem bölgesine çocukların mutlu olması için oyuncak desteği de çağrılar arasında. Tüm bunların yanında Diyanet, “acil ihtiyaç olarak” bölgeye 15 bin Kur'an-ı Kerim ve dini içerikli çocuk kitapları gönderdiğini açıkladı.

Vakfın Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, deprem bölgesinden çok sayıda Kur'an-ı Kerim talebi olduğunu söyleyerek, “Acilen bölgeye 15 bin Kur-an-ı Kerim gönderdik. Halen de şu anda yeni basımlar yapılıyor” dedi. Bölgeye daha çok Kur'an-ı Kerim ve dini içerikli çocuk kitapları göndereceklerini belirten Açık, “Çocuklarımızın kitaplarının da bir kısmı bölgeye ulaştı. Biz mutlaka her çocuğun elinde çocuk kitabı olması için gayret ediyoruz" diye konuştu.

Bölgede “manevi rehberlik” yapacak din görevlilerinin de olduğunu belirten Açık, şunları söyledi: “Bölgeye artık manevi rehberlerimiz gitmeye başladı. Vatandaşımızın manevi anlamda birçok soruları oluyor. Hatta birçoklarının dertlerini dinleyecek insanlara ihtiyacı var. Diyanetimiz depremin ilk anlardan itibaren bölgede depremzedelerimize yardımcı olmaya çalışıyor. Tüm çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun."