2014 yılında İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz “Yerel-Bölgesel Politikaların Planlanmasında Söz Hakkımız: Kanal İstanbul Projesi” toplantısında, Şehir Plancısı ve http://megaprojeleristanbul.com/ site tasarımcısı Murat Tülek çalışmalarını ve Kanal İstanbul'u anlatıyor:

"Aslında Kanal İstanbul'u ilgilendiren iki büyük ulaşım projesi var. Birisi, bildiğimiz üzere 3. Köprü Projesi. Bu, Anadolu Yakasından Avrupa Yakasına geçtikten sonra 3. Havalimanına kadar ilerliyor. Ve buradan bir bağlantı yolu Kanal İstanbul'dan geçiyor. 2. yol ise aşağı gidiyor ve 3. Havalimanına bağlanıyor. Buradan başka bir yol da Kanal İstanbul alanına bağlanıyor.

İkinci önemli proje ise Marmaray Projesi. Marmaray Projesi de çok büyük bir toplu taşıma projesi.

Bunun dışında iki tane şehir hastanesi projesi, çok büyük bir kent hastanesi olarak tasarlanan ve yüzde 70 doluluk garantisi veren bir proje, Ayazma kentsel dönüşüm projesi, Bosphorus City ve onun yanındaki İstanbul Sarayları, projesi var, onun arkasında da çok daha büyük tema İstanbul projesi var.
Bunun dışında bir ilginç proje ise Bio İstanbul projesi. Bu projenin hemen kuzeyinden 3. Köprüye bağlantı yollarından bir tanesi; hemen yanından da Kanal İstanbul projesi geçiyor. Bu açıdan bayağı şanslı bir lokasyonda olduğunu düşündürüyor, ama baktığımızda Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ'nin proje ortaklarından olduğunu görüyoruz."